Започна Националното съвещание на ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов трябва да

...
Започна Националното съвещание на ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов трябва да
Коментари Харесай

Асен Василев представи проекта на Бюджет 2024, Борисов се закани със сериозен отпор

Започна Националното заседание на ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов би трябвало да реши дали ще продължи да поддържа сглобката. Ще гласуваме бюджета, съобщи Борисов при започване на националното заседание. Асен Василев показа през вчерашния ден Бюджет 2024. От следващата година минималната работна заплата ще бъде 933 лв. месечно, а междинната заплата в страната ще нарасне сред 10 и 12%. От 1-ви юли пенсиите ще бъдат увеличени с 11 на 100. Средногодишната инфлация ще бъде 4.8%, а в края на годината ще се свие до 3 на 100.
Проектобюджетът ще бъде импортиран в Народното събрание на 22-ри ноември и упованието на финансовия министър Асен Василев е най-важният финансов закон да бъде признат дни преди Коледа. В него са заложени рекордни финансови разноски.
По думите на Борисов хората би трябвало да знаят за какво ГЕРБ вземат участие ръководството и поддържат сглобката.  " Ние няма да вземат участие във повдигането на налозите ", безапелационен бе Борисов.  " Има си локални принципали, те да подвигат налозите. Преди изборите трябваше да се кажат тези неща. Ние толкоз години държим плосък налог. Няма да им мине тактиката ", сподели още Борисов. " Този път ще срещнат сериозен отпор в цифрите на бюджета. Ние сме споделили, че няма да подвигаме налозите. Казали, че ще таксуват втора кола, и прочие. Можеше да се каже всичко това преди изборите. Сега излиза, че нашите кметовете подвигат налозите, което не е правилно ", съобщи Борисов, който настоя да се спре живото лъчение на националното заседание, тъй като ще се псува. Не по-малко изострен бе и Делян Добрев. " Асен Василев ще ни прецака. За тази година заложените данъчни проходи са 35 милиарда, а все още има 2 милиарда неизпълнени. А за идната година са заложени 40 милиарда. От къде ще дойдат тия пари?
" Предупредих, че Василев ще надуе приходната част, с цел да може тия седем милиарда да си ги харчи. Сега като внесат този бюджет, то ние сме в доста неизгодна обстановка. Пуснат един напудрен бюджет с черешка от горната страна, дето споделят " Ето, има за всички ". Ще се види, че не е подобен талантлив финансов министър, за какъвто към този момент все по-малко хора го считат ", разяснява още Делян Добрев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР